Pohárnik Jánosné üzente 13 éve

Ezt írtam, ha ilyet készítünk, akkor a kötés közben készítek fotókat és láthatod, mit bénázok vele, mire elkészül.
Szia: Joli

Válasz

Vida Zoltánné Klári üzente 13 éve

Azt hiszem értem :-)
De majd azért megnézném, ha csinálsz ilyent. Nem lehetne készítés közben is pár fotót?
Köszike: Klári

Válasz

Pohárnik Jánosné üzente 13 éve

Szia Klári!
Nem fenyőágat, hanem kemény kb.: 2cm vastag vesszőt teszünk egymás mellé úgy, hogy az egyik pár centire van a koszorú szélétől azért, hogy mögé még odatudjam tenni a fenyőágat fejrésznek. A másik vessző pedid olyan távolságra van, hogy rátudjam tenni a műanyagtartós óázist. Erre a vesszőalapra erősítem rá a tartót. Masszívnak kell lenni a két tartófának, mert az egész fejrészt ez tartja, s amikor sok virág van benne bizony elég nehéz is.
Válaszom a másik kérdésedre: A virágokat alul átfűzőm a fenyőalapon.
Azért írtam, hogy a pislikezés után tekercsdróttal átkötjük az alapot, mert mi hosszú pislikkel dolgozunk, ami akkora, hogy a drótalapot eltakarja és egy vastag" macska" farkot kapunk. A felső és az alsó drótót is magába foglalja a fenyőzés és én ebbe a fenyőalapba fűzöm bele a virágokat. Legközelebb ha ilyet készítek lefényképezem és megmutatom, hogy mit próbálok most elmagyarázni.
Puszi: Joli

Válasz

Vida Zoltánné Klári üzente 13 éve

Kedves Jolika!
Nem igazán értem, hogy mivel kapcsolatban kéred a tanácsomat. Egy biztos, a legfontosabb, hogy NE ESSEN SZÉT, NE ESSENEK KI A VIRÁGOK. És a másik fontos, hogy harmonikus "MŰ" szülessen a végén és ne egy "kazal"... Szerintem az már részletkérdés, hogy ki hányszor drótoz. Viszont nagyon jó ötlet a tartófa (lehet, hogy sima fenyőágat használsz?), ezentúl én is alkalmazni fogom.
Kérdésem is lenne: amikor görög koszorút készítesz, és körbe is virágozol, a virágokat a pislikkel együtt fogod bele, vagy beletűzöd, ragasztod?
Puszi: Klári

Válasz

Pohárnik Jánosné üzente 13 éve

Szia Éva!
A mi görögünk is így készül, annyi különbséggel, hogy amikor a pislikekkel körbe értünk, akkor az egész alapot tekecs dróttal végig tekerjük összefogva a fenyőt és így egy kicsit egyenletesebb a koszorú külső része/ lehet hogy virágkötészetileg nem szabályos/ és dolgozni is könnyebb vele. Amiben még különbözünk a Klári koszorújától az az, hogy ha sok virágot kell bele tenni/ amit a képeinket is látsz/, akkor a koszotrú kb.: negyed részénél teszünkbe két erősebb tartó fát. Ide legyező formába fejrészt készítek fenyőből, ami tartást ad az alapnak és a virágoknak is. A vizes oázist /műanyaggal körbe vett/ erre a két tartófára erősítem rá úgy ahogy a Klári is írta. A virágokat ide tűzöm bele, attól függ a forma, hogy mennyi virág kerül a fejrészbe. Nagy koszorúknál ez : 20 kardvirágot + 20-30 rózsát jelent, vagy 15 kála + 20-30 rózsa és 5-6 liliom, a koszorú aljába félkörbe és három sorba átlagosan 30 szegfűt szoktam tenni. Ez nagyságra akkora koszorú, hogy az opel kombinkba ebből, csak kettő fér el.
A másik fajta görög koszorú szalma alapra készül, apróra elvágom a tuját, borostyánt, selyemfenyőt és felváltva teszem egymás mellé vagy fölé a zöldeket, tekercsdróttal erősen rádolgozom az alapra, hogy ne tudjanak kicsúszni. A következő sort úgy teszem fel, hogy érjen el az előttelévő zöld közepéig és így nem fog kilátszani a szalma alap.Az oázist ugyan úgy rögzítem mint Klári.
Klári, bocsi ha nem teljesen ilyen a virágkötészetileg szabályos koszorú alap, nem akarok senkinek sem rossz tanácsot adni, ez az én tapasztalatom és ebből biztos, hogy nem esnek ki a virágok. Szívesen veszem, ha van valami jó tanácsod ebben a témában.
Üdv: Joli

Válasz

Vida Zoltánné Klári üzente 13 éve

Szia Éva!

Tehát a görög koszorú: először is körbe zöldellem a koszorúalapot. Fém koszorúalap, nem szalma. Fontos, hogy (virágkötészetileg az a forma, hogy 2 pisli kintre egy felülre, egy pedig belülre, de ez elég macerásnak tűnik....) ne csak kívülre, hanem belülre is tegyünk pislit, ettől lesz olyan, mint a sziámi macska farka, és nem pedig egy sima macska farka... :-)
Nos... ezután - én nem dróthálóba teszem az oázist, amit beledrótozok - beledrótozom a csokortartó oázis, ami műanyaggal van körbevonva, a két végén lyukas, és annál fogva tudom jól odarögzíteni. Illetve még az oázison is áthúzom a drótot, azzal is odarögzítem. Aztán innentől beletűzködöm a virágot, próbálok az aranymetszésre figyelni, mert szerintem ennél a fajta koszorúnál is nagyon fontos szempont. Hát kb. ennyi, ha valamit kissé zavarosan fogalmaztam, szólj, megpróbálom érhetőbbé tenni. Szép napot Neked!. Üdv: Klári

Válasz

Szabó-Majlik Éva üzente 13 éve

Szia Joli!
Jaj dehogy maradtál le semmiről.
Nekem sikerült tudatlanul nekilátnom. Mivel nem szakmám s nem is tanultam, alapnak szalmaalapot használtam. Szépen haladtam körbe-körbe, az oázis rögzítésénél elakadtam.... Gondoltam a dróthálóval körbe rögzítem.
Ne nevess ki... van még mit tanulnom. A végeredményt megnézheted a képeimnél. Két egyforma rózsás,krizis nagy koszorú lett.
Na azon nem látszik mit bémáztam.
De most ti jöttök. Ki vele hogyan készül a Ti görög koszorútok?

Üdv:Évi (Ceffa)

Válasz

Pohárnik Jánosné üzente 13 éve

Nagyon szép a koszorúd.
Lemaradtam valamiről? - hova tesztek ti dróthálót a görögkoszorúnál??
Üdv: Joli

Válasz

Vida Zoltánné Klári üzente 13 éve

Kedves Éva! Nem értem, hogy hova használtál dróthálót, kérlek írd meg! Természetesen részletesen elmondom, hogyan készítem a görögöt, de azért lenne jó, ha tudnám, hova teszed a dróthálót, hátha onnan is el tudok indulni.... :-) Üdv: Klári

Válasz

Szabó-Majlik Éva üzente 13 éve

Kedves Klári!
Annál a két nagy koszorúnál amit feltöltöttem én is tűzőhabot használtam. A rögzítéshez pedig dróthálót. De őszinte leszek hagyott némi kívánni valót maga után. Tudnál nekem tanácsot adni, hogyan oldjam meg, hogy praktikus legyen és szép is. Nekem igem macerás volt, mert a háló nem vette fel a körív formáját, szorosan sem tudtam összehajtani... de lehet, hogy csak gyakorlatlan vagyok??
Köszi a választ!
Üdv:Évi

Válasz

Vida Zoltánné Klári üzente 13 éve

Kedves Éva!
Most próbálom kivonni temetési koszorúimból a fenyőt, helyette borostyánnal és tujával zöldelek. Sokkal könnyebb a súlya, és nem hullik le olyan hamar, mint a fenyő. A koszorú fejrészét tűzőhabba rögzítem, talán így a legegyszerűbb a "fejcsokrot" kialakítani, sőt itt a rózsák szárát kicsit meg is hajtottam. Üdv: Klári.

Válasz

Szabó-Majlik Éva üzente 13 éve

Szia Klári!
Nagyon tetszik a koszorúd. Ilyet még nem készítettem, hogyan alakítod ki a koszorú fejrészét? Milyen technikával rögzíted a rózsákat, hogy ilyen szépen domborodnak? Használsz hozzá tűzőhabot?
Köszi a választ.

Válasz

ujhelyi imréne üzente 13 éve

Nekem is nagyon tecik,szép nagyon.

Válasz

Vida Zoltánné Klári üzente 13 éve

Köszi :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép ez a koszorú.

Válasz